BESZÁMOLÓ

BESZÁMOLÓ

1. A vállalkozó rendszeresen a céges bankkártyát használja a saját, magánszemélyes vásárlásaira. 2. A vállalkozó "felszedi" a bankszámláról a pénzt, de az magáncélra költi el. 3. A vállalkozó a banki vásárlásait nem tudja lefedni számlákkal. Az legfontosabb, hogy a vállalkozó tisztában legyen azzal, hogy szét kell választania a céges kiadásait a ...

A Pénzeszközök a beszámoló mérlegében az Eszköz oldalán találhatók. Ez az első táblázatos oldal. A pénzeszközök sorban szereplő összeg azt mutatja meg, hogy mennyi pénze van a vállalkozásnak.

Sőt, még egy másik célomat is elárulom. Ilyenkor a kérdéseim végére már nagyon izzadnak a velem szemben ülők. Célom, hogy tükröt tartsak a cégvezető elé, hogy milyen veszélyes játékot játszik, amikor vakon vezeti a vállalkozása pénzügyeit, hisz az alapvető adatokkal sincs tisztában.

A beszámoló egy pontos, valós és átlátható képet kell, hogy tükrözzön, a társaság gazdálkodásáról. A hatóságok részéről történő ellenőrzés legtöbbször ennek a valós képnek a vizsgálatáról szól. A Beszámoló célja az információnyújtás!

A TE Beszámolód egy kép a cégedről, és aki ért hozzá ugyanúgy lát téged, mintha a fényképen lennél. Sajnos, 92%-ban, erről a "képről" a cégvezető nem tud!

A Beszámoló célja az információnyújtás. Ez az a nyilvános dokumentum, mely az üzleti partnereid, a gazdaság szereplői, a hitelezőid, az állami hatóságok számára adatokat tartalmaz a gazdálkodásodról. A beszámolóból kialakul egy kép rólad, és ez alapján dönt a megrendelőd, hogy akar-e veled dolgoztatni, vagy sem. Ez a kép eldöntheti a jövőbeli...

A vállalkozó sokszor szükséges rosszként tekint a könyvelőjére. A könyvelő mondja meg, mikor, mennyi adót kell fizetni, aztán feltesz olyan kérdéseket, amiről a cégvezetőnek fogalma sincs, meg amúgy sem szeretne ezzel foglalkozni. És mindezért még fizet is.