SZJA BEVALLÁS KÉSZÍTÉSE

Célunk, hogy minimalizáljuk a magánszemélyek fizetendő adóját, időt és pénz spóroljunk meg számukra.

              AZ ADÓBEVALLÁS NEM CSAK AZ ADÓRÓL SZÓL!

BEMUTATJA A JÖVEDELMEIDET IS.

Sokan szeretnék megspórolni egy évben egyszer azt a néhány ezer forintot, amit egy szakember elkér az adóbevallás elkészítésért. Pedig nem érdemes.

Tartalmazza a jövedelmedet...

Az adóbevallás az a hivatalos dokumentum, melyben szerepel a magánszemély valamennyi jövedelme. A jövedelem nem csak abból a szempontból fontos, hogy mennyi adót kell fizetni. A jövedelem nagyságától függ, a következő évi a hitelképességed, pályázati lehetőséged, vagy munkanélküli ellátásod, táppénzed összege, és ez képezi majd a nyugdíjad alapját is.

Az adóbevallásod  a "vagyonosodási vizsgálat" alapja...

Ha az adóhatóság csak kivételes esetekben indít "Vagyonosodási vizsgálatot". Többnyire akkor, ha úgy látja az egyéb információi alapján, hogy a jövedelmeid nem fedezik a kiadásaidat. Ekkor a legális jövedelmeid nagy részét az adóbevallásodból fogja meghatározni. Nem csak a "nagyokat" ellenőrzik.

Tartalmazza, az adó megállapítását..

Az adózás állampolgári kötelességünk, melyet törvények szabályoznak. Az adó meghatározása, így az állam által igen szigorúan ellenőrzött és szabályozott. Az adókedvezmények csökkentik a fizetendő adót,  ezért itt a szabályokat pontosan kell alkalmazni. Adóhiány esetén bírság várható.

Ha Én nem lennék adótanácsadó, soha nem mernék neki fogni egy adótervezet elfogadásának.

Cégünk közel száz magánszemély részére készíti el évente az adóbevallását.

Egy hét alatt jóváhagyjuk az adótervezeted!

Az adóbevallás készítésének menete

1, Igazolások begyűjtése.

Első lépésként, lekérjük az adótervezetedet az Ügyfélkapudról. Az adótervezetben látjuk, hogy milyen munkáltatóktól, kifizetőktől voltak jövedelmeid. Az átadott igazolásaidat egyeztetjük a adótervezetben szereplőkkel.

2, Hiányzó munkáltatói és kifizetői igazolások pótlása.

Előfordul, hogy valamelyik igazolás nincs meg. Átbeszéljük, és közösen ellenőrizzük, hogy valósak-e az adótervezetben a munkáltatói adatok. Ha igen, akkor  hiányzó igazolást a magánszemélynek meg kell keresnie.  Az adózó gyakran nem tudja milyen iratot keressen, így minta iratokkal segítjük. A teljesség itt azt jelenti, hogy minden igazolásnak a meg kell lenni. A bevallás csak így lesz jó.

3, Csak a meglévő igazolásokból hagyunk jóvá adótervezetet.

Ha minden jövedelem igazolás, adókedvezmény érvényesítéséhez szükséges írat a rendelkezésünkre áll, csak azután kezdődhet a munka. Ha mégis előfordul, hogy az ügyfél nem tudja beszerezni valamely hiányzó igazolását, szakmailag tanácsot adunk, hogy kihagyjuk-e a bevallásból, vagy igazolás nélkül is megkockáztassuk az elszámolását.

Bevallási nyomtatványért nem kell rohangálnod, majd mi megoldjuk

4, Adótervezetek egyeztetése az igazolásokkal.

Az adótervezetek átvilágítása, és egyeztetése a  munkáltatói, és kifizetői igazolásokkal. A jövedelem adatok helye és összege is lényeges. Az érvényesített adókedvezmények átszámolása.


5. A legkedvezőbb adózási mód kiválasztása.

Ha többféle adózási módból lehet választani a jövedelem meghatározásánál, akkor mindet kiszámoljuk. Megfelelő adózási módot választva, a törvényi keretek között minimálisra csökkentjük a fizetendő az adót.

6, Az adókedvezmények érvényesítése az adózó igényei szerint.

A családi adókedvezmények, az első házasok kedvezménye megosztható a család tagjai között. Hogy kinél melyen összeg a legoptimálisabb, azt a jövedelem adatokon túl, az egyéb adókedvezmények is befolyásolják. ( Nyugdíjpénztári befizetés, Betegség utáni kedvezmény).

7, Az ADÓTERVEZET jóváhagyása,továbbítása a NAV-nak.

Nagyon ritka, amikor az ügyfél ragaszkodik az utolsó gombnyomás megtételéhez. Általában a jóváhagyást is én szoktam elvégezni. Ez számomra megnyugtató is, hisz így biztosan továbbításra is kerül a NAV-nak. Egy be nem adott bevallás bírságot von maga után.

Az ügyfelek ezt szeretik, mert nem kell vinni a bevallást a postára, vagy a NAV kirendeltségére leadni. Nincs sorban állás. Gyors és biztonságos.

8, Adó-visszaigénylés elindítása

A hozzá nem érték részéről, ez gyakran kimarad. Az adózó által megjelölt postacímre, vagy bankszámlára kérjük ki az adót. A benyújtás után 30 napra érkezik meg a pénz.

Mindig hagyj elég időt magadnak az igazolások összekészítésére!

A hiányzó bizonylatok beszerzése előfordul, hogy hosszabb időt vesz igénybe.

Ami nem az adóbevalláshoz tartozik, de mi megcsináljuk!

  • Segítünk az Ügyfélkapus regisztrációban.
  • Ha elfelejtetted az ügyfélkapus jelszavadat, aktiváljuk.
  • Közreműködünk a 1% adófelajánlás megtételében.
  • Képviselünk az adóellenőrzésben, külön megbízás alapján.
  • A határidő betartásában segítünk, a bírság elkerülése érdekében, a folyamatos kapcsolattartással.  (Cseszegetünk!)

Légy te az első, aki értesül az újdonságokról!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE!

Nézd meg az e-mailed!  ( A spamat is nézd át! )  Nyisd meg!