KÖNYVELÉS, AHOGY MI CSINÁLJUK!

A vállalkozók egy része úgy éli meg, hogy a könyvelő egy szükséges rossz, ami rendszeres kiadást jelent a vállalkozás működésében. Ennek a fele igaz, mert valóban kiadással jár. De, ha már úgyis szükség van rá, hozzuk ki belőle a legjobbat.
TE TUDOD PONTOSAN MIT CSINÁL A KÖNYVELŐD?

A könyvelési szolgáltatást igen eltérően lehet, jól végezni.

A megfelelő gazdasági döntések meghozatalához fontos a naprakész, pontos, szakszerű információ a cég működéséről. A könyvelésben szereplő számok alapján tudsz indulni egy pályázaton, ez alapján kapsz hitelt, és a ezek az adatok szerepelnek a többi vállalkozó által is hozzáférhető nyílt adatbázisokban. Ehhez, neked a könyvelő nyújt segítséget, a törvényi előírásoknak megfelelően rögzített adatok alapján.

A legfontosabb adatok, melyet minden vállalkozónak tudnia kell a cégéről:

  • a bevételek pontos összege,
  •  a felmerült költségek nagysága és eloszlása,
  • a várható nyereség vagy veszteség összege,
  • a pénztárban lévő készpénzállomány.
  • saját tőke állománya,

Ezt csinálja a könyvelő, ahogy a vállalkozó látja..

Eljuttatod valahogy a könyvelési anyagot a könyvelőhöz. Vagy online, vagy papíralapon.

Mond valamit a könyvelő, aminek a felét sem érted, de azért próbálsz értelmes arcot vágni.

Majd jön az email, mennyit kell fizetni...

Azt tudod, hogy közben történik valami... Ha a könyvelő jól dolgozik, akkor a hatóságok ritkán jelentkeznek...

Amit a könyvelő ténylegesen csinál..

A bizonylatokon található gazdasági eseményeket, a törvényi előírás szerinti formában, egy kötött nyilvántartásba felvezeti. Az elkészült táblázatokból adóbevallásokat varázsol, és adót számol neked.

A  jó üzleti döntések alapja, a vállalkozás  átlátható, és érthető pénzügyi nyilvántartása.

Hasznos, egyszerű, érhető infókat kaphatsz tőlem adózási, pénzügyi témában.

Iratkozz fel hírlevelemre!

A KÖNYVELÉS, AHOGYAN MI CSINÁLJUK

A bizonylatok, alaki formai helyességének ellenőrzése.

A hibás bizonylatokat nem hagyunk a könyvelésben! Egyeztetjük a vállalkozóval a hibát, hiányosságot, és tanácsot adunk a javításra.

Egy számla  tartalmi és formai helyességért a számla kiállítója felel. A hibás számla befogadása a befogadó felelőssége. A hibás bizonylat alapján történő költség elszámolás  adókockázatot rejt. Jó, ha egy könyvelő a bizonylatokat átvizsgálja, és nem vakon dolgozza azokat fel.

A Vevői, Szállítói kintlévőségek egyeztetése.

Hogy ki tartozik a cégednek, ki nem fizetett még neked, az a Te dolgod. Hogy Te kifizettél-e minden szállítódat, kiadásodat, az is Tied. Mégis, jól jön a vállalkozóknak ebben egy kis segítség. Mi negyedévente átküldünk erről egy listát. Felvállaljuk az eltérések egyeztetést a partnereiddel. A nyilvántartások, csak valós adatokat tartalmazhatnak.

A teljes iratanyag rendezése.

Ez természetesnek tűnik, pedig haladva a digitalizáció felé, egyre kevesebb anyagot kapunk meg papírformában. Viszont egy  adóellenőrzés mindent nagyon alaposan kér alátámasztani. A bizonylatok őrzése a vállalkozó feladata. Mi digitalizáljuk az iratokat, és igény szerint megfelelő papír mappákba fűzzük. Így minden meg lesz..

Adószámlák folyamatos egyeztetése.

Most már nem csak a NAV-adószámlája érhető el Online, hanem az Önkormányzatok helyi adószámlája, a Kereskedelmi és Iparkamaráé, az Agrárkamaráé. Lassan valamennyi hatóság, ahová rendszeres befizetéséket kell teljesíteni, hozzáférhetővé teszi ezt a nyilvántartását.

Változás bejelentések elkészítése.

Egy vállalkozás a működése során gyakran bővíti a tevékenységét, létesít, vagy megszünteti a telephelyét, főállásból mellékállásra vált, szünetel, vagy éppen aktívvá válik.  Ezeket még nem vezetik át automatikusan a rendszerek. Ezt mi kiemelkedő feladatként kezeljük.


Igazolások igénylése

Gyakran van szükség az adóhatóságoktól "Nemleges adóigazolásra" vagy "Jövedelem igazolásra". Az ügyfél email ír nekünk, és 2 nap múlva már küldjük is neki az igazolásokat. Ez előfordul, hogy nagyon  gyorsan kell.

KOMA-Adatbázis karbantartása

Ügyfeleink 95% szerepel a KÖZTARTOZÁS MENTES ADÓZÓI ADATBÁZISBAN. Ha véletlen valakit kitesz a NAV, akkor azonnal intézkedünk a hiányosság megszüntetéséről. Jelezzük az ügyfélnek, hol van elmaradása, és miután pótolta, elindítjuk az újbóli felvételi kérelmet.

...és természetesen könyvelünk is és az adóbevallásokat is elkészítjük...

VÁLLALKOZÁSI TEVÉKENYSÉGEK, MELYEKBEN OTTHONOSAN MOZGUNK:

Ismerjük az alábbi iparágak nehézségeit, és kihívásait. Előre látjuk, hol fog gondot okozni az áfa fizetés, és a nyereség adó.

Építőipari vállalkozások

Mikor kell a számlámat áfásan kiállítani, és mikor lesz FAD-s? Az előleggel, hogyan kell elszámolnom? Az alkalmi munkavállalók bejelentéseit átvállaljuk.

Kereskedők

A visszáruval van-e dolgom? Az árrésemet hogyan határozzam meg? ÁFA 5%,18% 27% ?? Leltározás?

Éttermek, Cukrászdák

Online pénztárgépi adatok egyeztetése a NAV adatbázisával. Hogyan osszam be a dolgozóim munkaidejét a forgalomhoz igazítva.

Egészségügyi vállalkozások

AZ Egészségbiztosítási alappal van-e elszámolási kötelezettségem? Ez hogyan zajlik? Milyen költségeket számolhatok el?

Autószerelők

Megbontsam-e a számlán a szolgáltatásomat és a felhasznált alkatrészeket? Az alkatrészt átszámlázzam-e egyáltalán?


Informatikusok, Marketingesek

Melyik nekem a legjobb adózás, hisz alig van költségem? Alanyi mentes határba ha nem férek bele, milyen gyakran kell áfát fizetnem?

Mezőgazdasági vállalkozások, Őstermelők

A Mezőgazdaság egy speciális területe az adózásnak. A szezonalitás igen hullámzóvá teszi a bevételek és kiadások arányát.

Adótanácsadás induló vállalkozóknak.

Bemutatom az egyéni vállalkozás, és társaságok lényeges adózási, és felelősségi szabályait. Ha konkrét adózási terület érdekel, előtte egyeztetünk a témáról, hogy alaposan fel tudjak készülni.

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE!

Nézd meg az e-mailed!  ( A spamat is nézd át! )  Nyisd meg!