Adótanácsadás

A könyvelői munkát adózási ismeretek nélkül lehetetlen jól elvégezni.

AZ ADÓTERVEZÉS LÉNYEGES SZEMPONT AZ ÜZLETI DÖNTÉSEKBEN.

A legoptimálisabb adózás ma lételeme a vállalkozásoknak.

Az adótervezés nagy versenyelőnyt jelent a konkurenciával szemben, és a vállalkozás biztos működését segíti.

A bevételek pontos meghatározása, a költségek optimalizálása minden cég működésében kulcskérdés. A hivatalok általi kivetett szankciók elkerülhetők.


Mi az az alapvető dolog, ami kell ahhoz, hogy sikeres legyen a vállalkozásod?

A vállalkozásodat szeretni kell.

Még nem találkoztam olyan vállalkozóval, aki utálta a cégét, és mégis sikeres volt.

A vállalkozás olyan, mintha kaptunk volna egy gyereket. A vállalkozásra figyelni kell, gondozni kell, törődni kell vele, nap, mint nap.

ADÓZÁSRÓL EGYSZERŰEN, ÉRTHETŐEN

ÍGY ZAJLIK EGY ADÓTANÁCSADÁS

Cégalapítás előtt

Cégalapításkor kulcskérdés, hogy milyen vállalkozási formát válasszuk.  Egyéni vállalkozók legyünk, vagy céget alapítsunk? Vállalkozás indításakor megéri szakemberrel beszélgetni erről. Olvasd el az Egyéni vállalkozás előnyeiről írt tanulmányomat, mely elindítja a gondoltaidat.

Adózási mód kiválasztása

Ahhoz, hogy a számodra a legmegfelelőbb adózási módot tudd kiválasztani, ahhoz először meg kell ezeket ismerned. Eddig még csak misztifikált hangzatokkal csengtek a füledben a KATA? ÁFA? KIVA? Egy órás konzultáció ezt végleg megszünteti, megtérül az ára.

Adótervezés

Az adótervezés elengedhetetlen a vállalkozások stabil működésében. Az adótervezés során kerülnek kiválasztásra a legjobb adókedvezmények. A cég folyamatos fizetőképesség fenntartásához, és az adófizetési határidők betartásához elengedhetetlen, hogy előre lássuk, mikor mennyi adót kell fizetni.

Pénzügyi elemzések készítése

A jó üzleti döntések meghozatalához pontos információkkal rendelkezni kell a vállalkozás működéséről. De nem elég tudnod a számokat, látnod kell ezek közötti összefüggéseket. Ez a hosszútávú, stabil profit termelés alapja.

Beszámolók értelmezése a cégeknél

Azt tapasztalom, hogy a vállalkozók egy része nem ismeri a saját "Éves beszámolóját". Pedig ez valamennyi piaci szereplő számára megtekinthető a cégbíróság honlapján. Nagyon nem mindegy mit mutat a "Beszámoló" egy társaságról a nagy világnak.

SZJA kedvezmények

Az SZJA kedvezményeket mindenki szereti érvényesíteni, és a lehető legjobban. A NAV által készített Adótervezet kényelmessé tette az adóbevallás elkészítését az emberek számára. Az át nem nézett adótervezetek rengeteg pénzt vesznek ki a zsebünkből.

Járulék kedvezmények

A bérköltségek és járulékok jelentős költséget jelentenek a cégek kiadási között. A dolgozók legérzékenyebb pontja a munkabér, és annak pontos elszámolása. A járulék kedvezmények, a vállalkozó és a dolgozók elégedettségének az eszköze.

Iparűzési adó optimalizálása

Az Iparűzési adót is többféleképpen lehet meghatározni. Ez az adó,  igen nagy eltéréseket mutathat a különböző adózási módokban. Amit még tovább bonyolít a több telephely estén, az adó szétbontása az önkormányzatok között. Nem érdemes figyelmen kívül hagyni az adótervezés során.


KATA előnyei, hátrányai

A KATA egy igen közkedvelt adózási mód a kis vállalkozások körében. Igaz, hogy egy viszonylag olcsó adózás mellett lehet hivatalosan vállalkozni, de itt is érvényes az adok-kapok egyensúlyának az elve. Ez rendben is van, csak tudatos legyen a döntésed, és ne utólag bánkódj.


Költségelszámolási tanácsok

A hatékony és valós költségelszámolás lételem a vállalkozásnak. Fontos, hogy a csak a vállalkozás érdekében felmerülő költségek számolhatók el. A NAV is igen érzékenyen vizsgálja a költségek valódiságát, jogosságát, és szabályszerűségét..

Felkészülés a vagyonosodási vizsgálatra

Ugyan most nem így nevezik hivatalosan, de lényegét tekintve "A bevallások utólagos ellenőrzése során, arra kell tudni válaszolni, hogy az adózott jövedelem, amit lát a NAV, elegendő-e a vásárolt értékeinkre, és életmódunkra. Ezt utólag módosítani, és megváltoztatni igen nehéz.


Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE!

Nézd meg az e-mailed!  ( A spamat is nézd át! )  Nyisd meg!