KOBAKA Blog


A női megérzésemre hallgatva, ránéztem a Frédi számlázó programjára. Frédi, új ügyfél, még most tanul számlázni. Bátor vállalkozóként, el is kezdte a számlázást az egyik egyszerű számlázó programmal.

Sokan cégtulajdonosként úgy gondolják, hogy soha nem fizetnek a cég helyett, hisz ez a tartozás a cég tartozása. A tájékozottabb adózók viszont már tudják, hogy a cég kintlévőségeiért a tagok a társasági szerződésben leírt törzsbetétjének nagyságáig fellelnek. Na, de biztos, hogy az ilyen egyszerű?

2020.Július 1-től csak azok a költség számlák számolhatók el a vállalkozásban, amin rajta van az ADÓSZÁM!
Ha magánszemélyként vásárolsz, akkor NE ÍRASD RÁ az adószámodat. A NAV rendszerében minden adószámmal kiállított számla látszik.
2020.Július 1-től lekérhető a kiadási számláid listája.
Ezt a listát érdemes összevetni, a rendelkezésedre álló...

Magyarországon kialakult az a tévhit, hogy a KFT tagja a cég tartozásaiért nem felel, mert az a cég tartozása, és a cég tartozásáért minden esetben kizárólag a társaság felel.
Ezt nézzük meg egy kicsit pontosabban.

Mindannyian tudjuk, ha nem tartózkodunk otthon, a postás egy értesítőt hagy a postaládánkban, hogy levelünk érkezett.Ezen az értesítőn szerepel, hogy ki küldte a hivatalos levelet.10 napunk van, hogy a hivatalos levélért érte menjünk a postára, illetve a postás még egyszer kihozza, és megpróbálja átadni.Ha nem vesszük át 10 nap alatt a levelet,...

Ez az egyik kedvenc témám, mert szeretem az egyszerű és átlátható dolgokat.Néha még el is szoktam vele szórakozni - ha a helyzet alkalmas - és megkérdezem az aktuális beszélgető partneremet.


IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE!

Nézd meg az e-mailed!  ( A spamat is nézd át! )  Nyisd meg!