Számlázási kalamajka

2022.02.13

A női megérzésemre hallgatva, ránéztem a Frédi számlázó programjára. Frédi, új ügyfél, még most tanul számlázni. Bátor vállalkozóként, el is kezdte a számlázást az egyik egyszerű számlázó programmal.Könyvelő irodai szolgáltatásinkról itt olvashatsz.

Azonnal feltűnt, hogy a NAV lapocska a sor végén erősen PIROSAT jelez. Tudjátok, a programokban ez azt jelzi, ha ZÖLD, akkor elment az adatszolgáltatás a NAV-hoz, ha PIROS, akkor nem ment el.

Megnyitottam a számlát, és látom, hogy nem lett kitöltve a cím adat, hiányzott az irányítószám, a város, és utca, házszám. Így a program nem tudta elküldeni.

De adószám az volt!

Felhívtam Frédit, hogy ezt tapasztaltam. Majd elmondtam, hogy ezt először sztornózza le, majd állítson ki egy újat a címadatokkal feltöltve. De ezt az itt ragadt számlát kézzel kell felrögzíteni az Online számlarendszerbe, mivel nem küldte el a számlázó program. Ja meg a sztornó számlát is fel kell rögzíteni kézzel az Online számlarendszerbe, mivel a hibás adószám miatt azt sem fogja elküldeni a program. Adótanácsadás keretében, még sok részletet elárulhatok neked.

Mire ezt végig mondtam, rájöttem, hogy ez így kezdőként nem fog menni, így jobb, ha én csinálom.

Mondtam neki, hogy szerezze meg a címet, és hívjon vissza.

Ilyen praktikus tanácsokért iratkozz fel hírlevelemre!

Meg is lett a cím egy félóra alatt. Berögzítettem a számlázó programba a partner adatokhoz a címet, és a már meglévő adószámot, lesztornóztam a hiányos számlát, és kiállítottam az újat.

Még hátra volt a hiányos számla, és annak a sztornós párjának a felrögzítése a NAV Online rendszerbe. Itt újabb meglepetés ért. Beírtam az adószámot, és egy ugyanolyan nevű adózót hozott fel, egy másik városból. Az adószám, nem a Frédi vevőjéhez tartozott! Honnan vette Frédi ezt az adószámot?

Újabb telefon Frédinek. Az adószáma is kellene a vevőnek, mert a korábbi adószám, nem ehhez a vevőhöz tartozik. Félóra múlva jött a telefon, meg lett az adószám is. (Ami természetesen teljesen más volt.)

Ekkor beugrott, hogy akkor a számlázó programomban készített új számlán sem jó az adószám. Így az általam kiállított számlát sztornóznom kellett, majd ki kellett állítani egy újat a helyes adatokkal.

Így elkészült 5 darab számla a számlázó programmal, ebből kettőt pedig kézzel kellett feltölteni az Online Számlarendszerbe. Délre meg lett.

Kedves férfiak, ennyit a Női megérzésekről::)))

Ha nem akarsz lemaradnia a megérzéseimről, szívesem megosztom veled! Iratkozz fel!

Kati

Légy Te az első aki értesül az újdonságokról!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE!

Nézd meg az e-mailed!  ( A spamat is nézd át! )  Nyisd meg!