Mi a teendő, ha eltérnek az adatok az adótervezet, és a munkáltatói igazolás között?

2023.04.25

Javaslom, hogy az eltéréseket minél hamarabb tisztázzák az igazolások kibocsájtójával. Ez mindkettőjüknek érdeke. Az senkinek nem jó, ha az eltérések tisztázásában a NAV is szerepet vállal.

Az is gyakori, hogy az igazolások is rendben vannak, és az adótervezet is jó, csak a magánszemély nem találja közöttük az egyezőséget. Ekkor mindenképpen szakemberhez kell fordulni.

Ha a munkáltatói igazolás eltér a tervezet adataitól, és az egyeztetések nem vezettek sikerre, akkor magánszemélynek az igazolás adataira kell javítania az adótervezetét.

Az alkalmi munkavállalás is lehet adóköteles jövedelem, ha meghaladja a mentes keretet

 Egy adóellenőrzés során, a magánszemélynek a kapott munkáltatói, kifizetői Adatlapot és M30-as igazolásait kell bemutatnia, és adókedvezményekre jogosító dokumentumokat. Ezek az íratok támasztják alá az adótervezet valódiságát.

Készítettem egy bér és adókalkulátort, Így a dolgozóidnak fizetett munkabért és a fizetendő járulékokat könnyedén, csak egy összeg beírásával ki tudod számolni.

Bízom benne, hogy sikerült megvilágítanom az adótervezet működési rendszerét. Ha egy kicsit is bizonytalan abban, hogy az adótervezete rendben van-e, ne sajnálja rá az időt és pénzt, keressen fel egy adótanácsadót.

Higgye, el sokkal kevesebbe kerül, min egy adóbírság, nem mellékesen az Ön nyugalma mindennél fontosabb.

Hasznos adózási tanácsokért iratkozz fel hírlevelemre!